Wist u dat er jaarlijks om en bij de 200.000 ongevallen gebeuren op Belgische scholen? Gelukkig zijn het vaak kleine ongevallen en blessures. Maar wat als uw kind een ander kind verwondt, schade aan het schoolgebouw veroorzaakt of zelf ernstig gewond raakt en in het ziekenhuis terechtkomt? Lees wat u moet weten over de schoolverzekering en welke aanvullende verzekeringen er voor uw kinderen zijn.

Vergoedt de schoolverzekering medische kosten als gevolg van een ongeval?
Als de school een schoolverzekering heeft, dan worden doorgaans de medische kosten als gevolg van een ongeval vergoed. Dit betreffen ongelukken die zich op school voordoen en vaak ook ongevallen die zich tijdens uitstapjes en schoolreizen voordoen. En ook als uw kind een ander kind verwondt. Vraag uw school altijd of ze een schoolverzekering hebben en wat deze verzekering in welke gevallen dekt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe kunt u zich verzekeren als de schoolverzekering niet toereikend is?
Dat kan met de ongevallenverzekering. Deze uitgebreide verzekering op maat van jongeren dekt naast ongevallen ook een aantal ernstige ziekten. En u kunt een tegemoetkoming ontvangen als uw kind door een ongeval niet naar school kan.
Ook verzekerd voor schade aan derden? Dat kan met de familiale verzekering.
Schade aan het schoolgebouw doordat uw kind een bal door het raam trapt of met een tikspel de jas van een klasgenoot scheurt? Als de schoolverzekering dit niet dekt, dan is de familiale verzekering een uitkomst. Met de familiale verzekering zijn al uw gezinsleden verzekerd voor schade die ze toebrengen aan derden. De verzekering heeft hoge vergoedingslimieten en een wereldwijde dekking. Rijdt uw kind per ongeluk onderweg naar huis een voetganger omver? Ook dan kunt u beroep doen op deze verzekering. Bijkomend voordeel van deze verzekering is de fietsbijstand. Staat uw kind met pech langs de weg? In bepaalde polissen wordt de fiets hersteld en/of wordt uw kind netjes thuisgebracht.

Voor meer vragen over deze verzekeringen, contacteer ons gerust!

Uw makelaar,
Steeds tot uw dienst

Afbeelding downloaden Tekst downloaden